Cultura i patrimoni

La riquesa històrico-monumental de casals fortificats, castells, ermites i esglésies, combinades amb el paisatge rural i natural de la vall, fan d’aquest territori una destinació ideal per passejar, conèixer el seu patrimoni, els seus productes i la seva gastronomia.

A la vall trobem més d’una trentena d’edificis religioses entre esglésies, ermites i santuaris que conformen un ampli patrimoni de culte en el territori i que, és degut, a la multitud de pobles i parròquies que hi ha a la vall. Entre aquest patrimoni, més d’una quinzena d’esglésies, capelles i ermites conformen el llegat romànic de la vall. Si bé moltes d’elles han estat modificades amb el transcurs dels anys, conserven elements decoratius i estructures que reivindiquen el seu passat romànic. Cal destacar l’església de Sant Pere de Llorà, on recentment s’han descobert pintures romàniques en la part baixa de l’absis, l’ermita de Sant Joan, les esglésies de Sant Aniol de Finestres, Santa Lena, Sant Vicenç de Canet i Sant Gregori, són una mostra d’aquest patrimoni romànic.

La seva història també és digna d’esment. Amb una forta identitat lligada a l’activitat agrària i forestal, durant la baixa edat mitjana va ser, juntament amb els pobles veïns, el bressol d’uns dels esdeveniments històrics més importants d’aquesta època: la Revolta Remença. El primer aixecament pagès contra el sistema feudal i els abusos de poder que va acabar triomfant.

DEL TEU INTERÉS

CUINA PER A CELÍACS

Dijous 27 d'abril de 19 a 21h a Cal Bolet (Sant Gregori)

+ Llegir més >>

Activitats esportives a Sant Gregori

+ Llegir més >>

Nous horaris d'autobús Sant Gregori i Girona [L301]

+ Llegir més >>

MÉS COSES

NEWSLETTER

Gràcies per inscriure't a la nostra llista
He llegit i accepto la política de privacitat .