Gastronomia

En aquest ambient d’interior regna la cuina popularment coneguda com a cuina de pagès, amb guisats a base de brou, productes de l’horta, de caça i del corral, així com excel·lents embotits i receptes on els bolets de la terra són uns dels principals protagonistes, una cuina que es nodreix del camp i del saber fer del país, i que incorpora a la seva carta els productes de cada temporada. 

Els seus plats més típics són el llegat de segles de tradició, que conserven ingredients clau, com l’oli d’oliva, l’allioli i el sofregit. Cal destacar la vedella amb bolets, el conill, la botifarra de perol, l’ànec amb peres o salsifís i els cargols. El delit del paladar s’atura en plats tan exquisits com els “platillos”, els estofats, la carn de perol i la carn d’olla, els confitats i la carn a la brasa. Tots ells acompanyats d’amanides i llegums de l’horta gironina. Les postres, típiques catalanes, són el punt i final d’una experiència culinària que de ben segur restarà en la memòria del comensal. Les més populars, la crema catalana i el recuit de “mel i mató”.

Molts d’aquests plats es poden tastar durant les campanyes gastronòmiques que al llarg de l’any organitzen els restaurants de la “Cuina de les Carboneres”: cuina remença (edat mitjana), cuina de la múrgula i de la tòfona, cuina de la xocolata, cuina de l’àvia i cuina a la fresca. 

Tot plegat, acompanyat d’un celler català ric i divers, amb vins i caves de gran qualitat d’arreu de Catalunya. Una cuina que despertarà tots els nostres sentits per conèixer la vall més autèntica i profunda.

DEL TEU INTERÉS

CUINA PER A CELÍACS

Dijous 27 d'abril de 19 a 21h a Cal Bolet (Sant Gregori)

+ Llegir més >>

Activitats esportives a Sant Gregori

+ Llegir més >>

Nous horaris d'autobús Sant Gregori i Girona [L301]

+ Llegir més >>

MÉS COSES

NEWSLETTER

Gràcies per inscriure't a la nostra llista
He llegit i accepto la política de privacitat .