Pobles

pobles-vall-de-llémena   

La Vall de Llémena forma una unitat geogràfica natural al voltant de la riera de Llémena que, administrativament, està dividida en quatre municipis de dues comarques diferents: Sant Martí de Llémena, Canet d’Adri i Sant Gregori, dins de la comarca del Gironès; i Sant Aniol de Finestres a la comarca de la Garrotxa. Si bé hi ha quatre municipis amb els seus respectius ajuntaments, a la vall trobem una vintena de pobles que depenen administrativament d’algun d’aquests municipis.

Una característica del paisatge humà de la vall és la presència d’un patró de poblament constituït per masos i petits veïnats rurals. La major part d’aquestes entitats de població es troben situades a la riba de la riera de Llémena, exceptuant Granollers de Rocacorba, que es troba a la capçalera de la riera de Granollers, els pobles de la vall d’Adri, i els disseminats de les Serres i la Barroca, ubicats prop de la carena dels cingles de Sant Roc.
Tot i que el nombre d’entitats de població és molt nombrós, la majoria de la població es concentra a la part baixa de la conca de la riera de Llémena, es a dir, al poble de Sant Gregori i els seus voltants, on trobem la major concentració de serveis i activitat comercial.

 

DEL TEU INTERÉS

CUINA PER A CELÍACS

Dijous 27 d'abril de 19 a 21h a Cal Bolet (Sant Gregori)

+ Llegir més >>

Activitats esportives a Sant Gregori

+ Llegir més >>

Nous horaris d'autobús Sant Gregori i Girona [L301]

+ Llegir més >>

MÉS COSES

NEWSLETTER

Gràcies per inscriure't a la nostra llista
He llegit i accepto la política de privacitat .